Observatory on disarmament, arms trade, armed conflict and culture of peace
joomla templates top joomla templates template joomla

logoBancaArmadaColor def

BANCA ARMADA

El finançament és un punt vital pel complex militar-industrial. Les empreses d’armament necessiten dels serveis bancaris, tant per efectuar les seves operacions comercials corrents, com per aconseguir fons extraordinaris que els hi permetin emprendre el desenvolupament de noves armes, explorar nous mercats i, en definitiva, mantenir la seva puixança competitiva en un sector eminentment privat. És per això que el recolzament financer és clau per a que les empreses d’armes i d’altres activitats relacionades amb allò militar, tan rebutjades per la ciutadania, puguin aconseguir els seus objectius econòmics. És a dir, sense un recolzament financer, aquestes empreses es veurien obligades a produir menys armes, a acotar els seus mercats, a emprendre menys projectes contaminants i a reduir les seves activitats dins la industria militar.

El concepte banca armada fa referència a les entitats financeres que participen en el negoci armamentístic mitjançant un, diversos o tots els principals tipus de finançament del sector militar-industrial que existeixen.
El Centre d’Estudis per la Pau JM Delàs, Setem, RETS, Justícia i Pau, l’Observatori del Deute en la Globalització (ODG) AA-MOC i FETS - Finançament Ètic i Solidari, spromouen aquesta iniciativa de sensibilització i denúncia de les entitats financeres que participen en industries militars, mitjançant l’exigència d’un veritable respecte pels drets humans i el medi ambient.

L’objectiu de la campanya és informar i sensibilitzar a la societat per a que exigeixi a les entitats financeres espanyoles que canviïn les seves polítiques i finalitzin tota relació amb les empreses socialment irresponsables. Aquesta iniciativa mostra la importància de les relacions entre els bancs i les empreses fabricants d’armament.

Les entitats que formen part de la campanya Banca Armada, són promotores, a la vegada,  d’altres iniciatives centrades a denunciar tres entitats financeres concretes que treballen amb empreses productores d’armament. És així com les accions de les campanyes BBVA sense armes, Banco Santander sense armesCaixabank sense armes, Banc Sabadell sin armes es centren en la realització d'intervencions en les Juntes Generals d’Accionistes per instar a les entitats financeres a modificar la seva política d’inversió i finançament militar. Per primer cop al març de 2017 es va participar també a la junta d'accionistes de Bankia, sent el tercer banc en el rànquing de la Banca Aramda espanyola 2016.


Què pots fer tu?

Comparteix-ho! Fes difusió a les xarxes socials amb el hashtag #NoalaBancaArmada
Coneix a la banca ètica! Com a alternativa a la banca tradicional que opera segons el seu únic objectiu, l’econòmic, existeix la Banca Ètica que fa compatible la rendibilitat econòmica amb el respecte als drets humans i al medi ambient. La Banca Ètica inverteix únicament en projectes de valor afegit per a la societat des del  punt de vista social, mediambiental, cultural, i educatiu. A més facilita als seus clients que puguin saber on s’inverteixen els seus estalvis.
Uneix-te a nosaltres! Fes-te soci del Centre Delàs o converteix-te en col·laborador o voluntari per a defensar aquesta i altres causes per al foment de la cultura de pau i la construcció d’una societat desarmada.

Més informació

logoBancaArmadaColor def

botBancaLimpia

BBVAsinArmasbotCaixabank

  

botSantanderbotBankSecrets

 

 

 

 

 

 

STOP INVERSIONS EXPLOSIVES

 

Grupos pacifistas pasan a la acción para evitar que el dinero público de la UE sea destinado a la investigación militar

27389754851 d5c6824f7a o

                                                                           *

13-09-2016 – Amsterdam, Barcelona, Bratislava, Bruselas, Helsinki, Londres, Lyon, Praga, Roma, Estocolmo

En un llamamiento a los Miembros del Parlamento Europeo y a los parlamentos de los Estados miembros de la Unión Europea, los activistas de la paz y la Red Europea Contra el Comercio de Armas (ENAAT en sus siglas en inglés) están realizando una petición para decir 'no' a la inclusión de la investigación de la industria armamentística en el presupuesto de la UE. Se pide a los parlamentarios que rechacen la acción preparatoria (PA) en la investigación de Defensa, que la Comisión Europea quiere incluir en la nueva línea presupuestaria, que se discutirá a partir de la próxima semana. “Europa debería apoyar la paz no subvencionar armas”, según los activistas.

La religión es utilizada en diferentes conflictos como argumento para justificar la violencia, cuando todas las religiones tienen un claromensaje de paz. Artículo aparecido en Público el 02/03/2015

Blog Adiós a las armas

 

Twitter

This section provides all security documentation regarding the Spanish State, European Union, NATO, United States, the UN and international treaties.

In this section, we present the records on the military spending of the member nations of NATO and the EU. We draw a comparison between the percentage of Soldiers/ Population and what military spending represents in the % of GDP. Next, we also show the information regarding the EU arms exports, organized by the value of licensed and exported good and the number of licenses approved and refused.

This section is centered on the arms trade. We present figures of Spain’s defense equipment exports by the country and type of products. These figures are according to the records provided by the State Secretary of Commerce as well as the statistics provided by the Bureau of Foreign trade relating to the exports made under the code TARIC 93.

Regarding imports, the government does not provide official statistics, hence we present the records provided by the Bureau of Foreign Trade, relating to the recorded imports of weapons collected by shipyards under the code TARIC 93.

Publications

Working with:

sipri

Member of:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Adress: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Phone: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org