Engega la campanya Desmilitaritzem l’Educació a Catalunya

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Cultura de pau

Justícia i Pau estarà representada a través del Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs.

El passat 9 de setembre es van reunir al carrer Tàpies diverses organitzacions del món de la pau i sindicats d’educació per donar els primers passos de la Campanya Desmilitaritzem l’Educació a Catalunya.

Els esdeveniments sobre els que es centraran les reivindicacions de la campanya seran el Saló de la Infància, que tindrà lloc al Nadal i el Saló Estudia, que habitualment es celebra durant el mes d’abril. En tots dos salons l’exèrcit tracta de legitimar la seva existència, envaint els espais educatius, fins i tot quan els joves encara són menors d’edat, per convèncer-los de les virtuts d’allò militar i de resoldre els desacords mitjançant la violència. La Campanya Desmilitaritzem l’Educació rebutjarà fermament la presència de l’exèrcit a aquests esdeveniments i a tot l’àmbit educatiu.

A la reunió es crearen tres comissions de treball. Una serà la de documentació, per treballar el discurs i contingut teòric sobre els que basarem les nostres argumentacions. Una altra s’encarregarà de les tasques de sensibilització necessàries per arribar a la ciutadania en general, i en especial al professorat, als estudiants i als seus mares i pares. Finalment, una tercera comissió es dedicarà de la incidència de les nostres reivindicacions, sobre tot amb el departament d’educació de la Generalitat, els mitjans de comunicació i els organismes de pau catalans. Justícia i Pau hi participa principalment a la comissió de documentació, a través del Centre d’Estudis per a la Pau JM Delàs.