Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

Presentació del llibre "El lobby de la indústria militar espanyola: on van els nostres impostos"

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Conferències

lobbyindustriamilitar

Us esperem a la presentació del nou llibre d'en Pere Ortega, publicat per Icaria Editorial. Serà el proper dimarts dia 13 d'octubre, a les 19:00 al Pati Llimona (C/ Regomir, 3).

 

"El lobby de la indústria militar espanyola: on van els nostres impostos"

Amb el nom de lobby militar industrial es denomina els qui, des de l'àmbit industrial, exerceixen pressió sobre els governs en favor dels seus interessos corporatius. A Espanya també tenim aquest lobby que coarta les decisions dels qui governen. Això és molt visible a través de les denominades portes giratòries. Així veiem com polítics o comandaments militars passen a ser directius d'empreses militars. Si a això se li afegeix que existeix un oligopoli a la indústria de guerra espanyola, s'entén que s'hagi produït una enorme bombolla de l'armament fins l'extrem que ha deixat un deute públic acumulat de 35.000 milions d'euros per haver adquirit uns programes d'armes que, a més, contribueixen a augmentar any rere any el dèficit públic.

 

Dimecres, 5 d'octubre de 2015 · 19:00

Carrer Regomir, 3 (Barcelona).

 

Amb la presència de:

Arcadi Oliveres, professor d'economia aplicada de la UAB

Rafa Martínez, professor de ciència política de la UB

Anna Monjo, editoria de Icaria Editorial

Pere Ortega, autor del llibre

Pere Ortega: el perill de les armes químiques

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Documentals


pereLa importància de la completa prohibició de les armes químiques. Explicació del perill que suposen l'armes químiques i biològiques per a les persones. Compostes d'agents químics i gasos que provoquen cremades, asfíxies, aletraciones en el sistema immunològic que poden causar la mort.

Per veure el video feu clic aquí

Banc Santander sense armes 2013

Escrito por Xema Moya el . Publicado en Documentals

SantanderJordi Calvo, membre del Centre Delàs en la seva intervenció a la Junta d'Accionistes del Banc Santander 2013 per denunciar que el banc Santander continua amb la seva política de invertir en la indústria d'armament.

Per veure el video faci clic aquí

BBVA sense armes 2013

Escrito por Xema Moya el . Publicado en Documentals

 BBVAJordi Calvo, membre del Centre Delàs en la seva intervenció a la Junta d'Accionistes del BBVA 2013 per denunciar que el BBVA continua amb la seva política de invertir en compres d'armaments.

Per veure el video faci clic aquí

Activismo accionarial contra la banca armada

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Entrevistes

Video wawancara jordiVideo realizado por Antonio Montesinos, publicado en abierto en www.wawancara.es sobre la Incidencia Accionarial en la Banca española para denunciar sus inversiones en armamento. Realizadas en el marco de las campañas Banca Armada, Banco Santander Sin Armas y BBVA sin Armas, impulsadas por el Centro de Estudios por la Paz JM Delàs, el Observatorio de la Deuda en la Globalización y Setem.

Antonio Montesinos: "Jordi Calvo es economista, pertenece al Centro de Estudios por la Paz JM Delàs donde comparte oficinas con el maestro Arcadi Oliveres. Annie Yumi Joh es coreana, licenciada en Filología Hispánica y Ciencia Política. Ambos practican el activismo accionarial, que viene a ser una forma legal de ponerse delante del presidente de una multinacional y sacarle los trapos sucios delante del consejo de administración, los accionistas y los medios de comunicación. Sí, al principio yo también pensé que eso no se podía hacer, pero se puede. Al menos de momento." 

Para ver el video haga clic aquí

Salvados: La defensa tenía un precio

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Documentals

Salvados

Tras hacerse públicos los Presupuestos de 2013, Jordi Évole habla con Pere Ortega (Centro Delàs), en la emisión del programa Salvados del domingo 30 de septiembre de 2012 bajo el título "La defensa tenía un precio".

Para ver la entrevista haga clic aquí

Signes del Temps

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Entrevistes

Signes dels tempsEmisió del programa Signes del Temps, capitol 1096 el Centre Delàs, per mitja del investigador Pere Ortega analitza la part dels Pressupostos Generals de l'Estat destinats a la despesa militar espanyola i les retallades sofertes comparativament amb temes socilas s i denuncia una disminució de les mateixes en aquest tema.

Per veure el video feu clic aquí

Retallades a la despesa militar, però menys.

Escrito por Centre Delàs el . Publicado en Entrevistes

agoraEmisió del programa Àgora del 15/5/2012 on Pere Ortega investigador del Centre Delàs parla de la despesa militar espanyola en època de retallades i  de que la despesa militar ha sigut reduïda menys que la despesa social.

Per veure el video fes clic aquí

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org