Observatorio sobre desarme, comercio de armas, conflictos armados y cultura de paz
joomla templates top joomla templates template joomla

China, futura potencia militar mundial

Escrito por Tica Font el . Publicado en Seguretat i defensa

Tica Font, investigadora del Centre Delàs, analiza la emergente potencia de China en el ámbito militar y las posibles tensiones que esto ocasionará en la geopolítica.

"L’extrema dreta podria tenir accés a les dades biomètriques de 218 milions de persones", Chris Jones, investigador d'Statewatch

Escrito por Nora Miralles el . Publicado en Seguretat i defensa

Nora Miralles - Article publicat al número 452 de la Directa - 17/04/2018

Chris Jones (Essex, 1985) és investigador en polítiques públiques, migracions, militarisme i seguretat al Regne Unit i a la Unió Europea i membre des de 2010 d’Statewatch, una organització sense ànim de lucre que fa recerca crítica en drets i llibertats civils, privacitat, justícia i assumptes interns a Europa. Ha publicat recentment l’informe “Les forces del mercat. L’auge del complex industrial de la seguretat de la UE”, així com diversos documents sobre interoperabilitat i riscos de les noves bases de dades biomètriques a Europa.

Qui es lucra amb la informació biomètrica dels nostres cossos?

Escrito por Nora Miralles el . Publicado en Seguretat i defensa

Nora Miralles - Article publicat al número 452 de la Directa - 17/04/2018

Empreses amb seu a Barcelona, Esplugues de Llobregat, València o Palma reben subvencions europees per desenvolupar sistemes de control basats en dades personals, empremtes dactilars i ADN, principalment destinats a la població migrant o refugiada

El mercat de la tecnologia biomètrica mourà més de 32.730 milions de dòlars l’any 2022, segons calcula l’informe “Mercat de Sistemes de Biometria per a la Identificació. Previsió Global per al 2022”. És clar, doncs, que més enllà que pugui ser una resposta eficaç a les amenaces actuals o no, la biometria és un negoci d’allò més prolífic.

La frontera és ara al cos: biometria i control a la Unió Europea

Escrito por Nora Miralles el . Publicado en Seguretat i defensa

Nora Miralles - Article publicat al número 452 de la Directa - 17/04/2018

Les institucions comunitàries preveuen crear un sistema de control integrat d’empremtes dactilars, trets facials, informació genètica i dades personals centrat en persones refugiades i migrants, però que es podrà ampliar al conjunt de ciutadans europeus

La biometria és tot allò que converteix el teu cos en el teu passaport. O, com la defineix el Reglament general europeu de protecció de dades (GDPR), adoptat l’any 2016, la informació biomètrica són les dades personals que resulten de processar trets físics, fisiològics o de comportament d’una persona per aconseguir-ne una identificació única i fiable.

La nova política nuclear de Trump: una amenaça global

Escrito por Xavier Bohigas i Teresa de Fortuny el . Publicado en Seguretat i defensa

Teresa de Fortuny i Xavier Bohigas - Diari Ara - 05/03/2018

L’ampliació de l’arsenal nuclear dels EUA pot desencadenar una nova cursa armamentista nuclear

El 2 de febrer l’administració Trump va publicar la nova Nuclear Posture Review (NPR), en què descriu tant el paper que assigna a les armes nuclears en la seva política de seguretat com l’armament necessari per a aquesta política. El document anuncia noves armes nuclears i l’ampliació dels escenaris en què els EUA podrien utilitzar el seu arsenal nuclear. S’amplia el rol de les armes nuclears per respondre a “atacs estratègics no nuclears”.

Estado y violencia

Escrito por Pere Ortega el . Publicado en Seguretat i defensa


Artículo de Pere Ortega sobre la violencia desproporcionada ejercida por la policia el 1-O. Aparecido en Público 05/10/2017

Securitización del cambio climático

Escrito por Tica Font el . Publicado en Seguretat i defensa

Tica Font - Blog Crónicas Insumisas (Público) - 05/07/2017

La obsesión por la seguridad alcanza el cambio climático

En el día a día, en los momentos de café o siguiendo las conferencias de expertos, hablamos de los efectos del cambio climático y de cómo éste puede llegar a cambiar la vida de millones de personas. Pero hay un aspecto del que apenas se habla, que ha sido abordado de manera profunda por N. Buxton y B. Hayes en el libro Cambio Climático S.A. y del que quisiera recoger algún aspecto y recomendar su lectura.

Preguntas sobre el terrorismo

Escrito por Pere Ortega el . Publicado en Seguretat i defensa

Pere Ortega - Blog Crónicas Insumisas (Público) - 28/06/2017

El terrorismo se ha convertido en la principal preocupación de los Estados europeos. Debemos hacernos muchas preguntas sobre cómo afrontar este problema.

Colabora con:

sipri

Es miembro de:

aipazenaatipbwar-resisters
lafedecmciansaican
killer-robots inewgcoms

Centre d'Estudis per la Pau JM Delàs

Dirección: Carrer Erasme de Janer, 8 (Entresol - despatx 9)
08001 Barcelona SPAIN
Tel: +(34) 93 441 19 47
Email: info@centredelas.org